logo

3 poeng i første seriekamp

- A-lag

Etter en lang og kald vinter var det endelig duket for årets første seriekamp! Motstander var Lervik 2, et ungt mannskap bestående av mange løpsvillige gutte- og juniorspillere.

De første 10 minuttene av kampen bærer preg av to lag som føler litt på hverandre. Ballfordelingen er 50/50 og de helt store sjansene uteblir fra begge lag. Deretter tar Lervik over litt av presset og skaper en del sjanser på løpende bånd. Vi er heldige som ikke ligger under og det er kun en meget god Kim i mål som hindrer ledelse til de hvite. Derfor er det litt mot spillets gang at det er vi som tar ledelsen. Andrés spiller en høy ball bak fireren til Lervik, Christoffer får akkurat ikke luggen på pasningen, men bak der lurer Sander på et løp fra vinga. Keeper blir satt ut av løpet og ballen går gjennom beina hans, Sander har dermed en enkel jobb med å sette ballen i det relativt tomme målet.

0-1 er også stillingen til pause.

I 2. omgang fyker Lervik ut av startblokkene i et forrykende tempo og vi har vårt svare strev med å holde det høye presset unna. Midtbane og forsvar jobber heroisk og klarerer det ene forsøket etter det andre unna. Det hele ender med en kopi av første omgang, Lervik presser, men det er vi som nok en gang skal score. Etter en corner og mye klabb og babb i feltet, faller nedfallsfrukten ned til Nils-Petter på rundt 10m, han lar seg ikke be to ganger og klinker ballen i nota med venstreslegga. 0-2! Etter denne scoringa faller naturligvis noe av det intensive presset som Lervik hadde og det blir mer jevnspilt igjen. Men de siste 20 minuttene av kampen skal vise seg å bli målrike. Først er det Lervik som scorer to mål med få minutters mellomrom og plutselig har utliknet til 2-2. Nå har de virkelig blod på tann igjen og er ute etter å ta ledelsen for første gang i kampen. Men igjen er vi effektive foran kassa, og med en keeper som står litt langt ute, lobber Vegard inn 2-3 scoring fra langt hold. Pasning signert Thor Martin. Lervik resignerer litt etter dette og nå er det vi som kjører kampen og ruller opp den ene sjansen etter den andre. Til slutt fastsetter Glenn sluttresultatet alene med keeper til 2-4.

Til tross for å ha noe flyt i denne matchen gjør vi en særdeles god match, vi løper og sliter gjennom hele matchen og til tider sitter også pasningsspillet.

For en deilig trepoenger dette var!

Kampens høydepunkt: Kim som redder mesterlig med beina etter at en Lervikspiller blir spilt helt alene igjennom og samtlige er sikker på scoring til Lervik. Årets redning allerede i første seriekamp?